NVFS Sportfysiotherapie

Een geregistreerde sportfysiotherapeut. Lid van de NVFS (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten in de Sportgezondheidszorg), dit geeft aan dat zij zich via een post-HBO opleiding Sportfysiotherapie gespecialiseerd hebben in sport en sporters. Maar ook als niet sporter kan u uitstekend bij ons terecht en heeft u voordeel van de geldende trainingsprincipes.

Het belang van bewegen en sport voor de algehele gezondheid is duidelijk. Lang niet iedereen is lichamelijk actief. Geregeld bewegen en dan natuurlijk op een verantwoorde manier is noodzakelijk, daarbij kunnen wij u begeleiden.

De specifieke deskundigheid van de sportfysiotherapeut komt tot uiting bij;

 • De beginnende sporter
  Het adviseren en begeleiden van mensen die willen gaan sporten. Met als basis zijn of haar gezondheid en de bekendheid met sport en bewegen te verbeteren. Dit om de kans op overbelasting en of blessures te verminderen.
 • De gevorderde sporter
  Sportspecifiek, gericht op kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid. Rekeninghoudend met de trainingswetten. Juist gedoseerd wat betreft omvang, intensiteit en rust, want dan komt het herstel uit op een hoger niveau. Deze verbetering heet supercompensatie.
 • De geblesseerde sporter
  Sportgerichte behandeling en begeleiding uitgaande van de sport en sporter. Niet alleen met rust maar actief werken aan herstel, rekening houdend met de hersteltijd van bindweefsel (bot, spier, kapsel en band).
 • De patiënt
  Na een aandoening, ongeluk of operatie is er een daling van de conditie en/of belastbaarheid. Juist door een goed gedoseerde en verantwoorde oefening en/of training, met een effectieve trainingsbelasting, zal u eerder op uw oude of mogelijk zelfs op een hoger niveau terugkeren.


Bewegen

Het nut van bewegen is bewezen. Waar en wanneer is niet van belang. Bewegen, wandelen, fietsen, hardlopen, hond uit laten, tuinieren en sporten het maakt niet uit wat, maar beweeg.
Wanneer u bij ons komt krijgt u een deskundige en een daarvoor opgeleide therapeut toegewezen die u een goed advies kan geven.
Er is intensief contact en begeleiding tijdens de trainingen.
We nemen een fysiofitheidstest af welke rekening houdt met uw wensen, beperkingen en handicaps. Afspraken, bij het begin van het trainingsprogramma, worden gemaakt over;

 • Frequentie trainingen
 • Inhoud van de trainingen
 • Duur, per training en tijdsduur
 • Doel, afvallen, wegen, vetpercentage, BMI. Conditie. Houding.